Rozprávkári je unikátna spoločenská hra situovaná do rozprávkového sveta Pavla Dobšinského. Hra je navrhnutá tak, aby sa pri nej zabavili malí aj veľkí. Deti pri nej spoznajú Dobšinského rozprávky, precvičia si základné matematické operácie, posilnia si logické a strategické myslenie, rozvinú si tvorivosť a zlepšia vyjadrovanie, zatiaľ čo dospelí sa na chvíľu vrátia naspäť do detstva.

Hra pôvodne nevznikla na komerčné účely, ale ako darček otca pre dcéru. Rozprávkári Matúša Teplického sa však veľmi zapáčili jeho kamarátom a známym, čo ho inšpirovalo, aby hru ďalej vylepšoval a posunul ju aj k ďalším priaznivcom spoločenských hier po celom Slovensku. Na finálnom produkte sa podieľala aj ilustrátorka Tina Monirová, ktorá Rozprávkárov oživila prostredníctvom krásnych ilustrácii.

Rozprávkári majú okrem iného aj sociálny rozmer. Cieľom Matúšovej crowdfundingovej kampane nebolo len získať financie potrebné na vydanie minimálneho počtu hier, ale aj dostať Rozprávkárov do každého detského domova a sociálne slabšej rodiny na Slovensku. Ako sa dalo očakávať, kampaň, ktorá prebiehala na platforme Startlab, bola mimoriadne úspešná. Finančný cieľ (5000 EUR) potrebný na vydanie minimálneho počtu kusov bol dosiahnutý v priebehu troch dní. Suma 30 000 EUR určená na to, aby sa hra dostala aj k tým hráčom, ktorí si ju kúpiť nemôžu, bola dosiahnutá tiež. V kampani sa celkom  vyzbieralo 45 830 EUR, vďaka ktorým sa z Rozprávkárov môžu tešiť deti z 93 detských domovoch a z ďalších 400 sociálne slabších rodín.